Forretningsudvikling (Billede: Flickr.com)

Forretningsudvikling styrker virksomheden (foto: hansentoft.dk)

Forretningsudvikling henviser generelt til de af organisationens opgaver og processer, der omhandler planlægning og støtte af implementering af virksomhedens portefølje af vækstmuligheder. Disse opgaver og processer er relateret til men grundlæggende forskellige fra traditionelle tilgange til f.eks. strategisk ledelse og organisation, salg og marketing, samt iværksætteri eller entreprenørskab. Enhver virksomhed bør løbende formulere og vedligeholde strategiske planer for forretningsudvikling. Nye teknologier og ændrede kundeønsker åbner for nye forretningsideer, der skal finde deres position i markedet. Forretningsudvikling skal have fokus på optimering på både kort og lang sigt. Når du skal lægge en strategi for din virksomheds forretningsudvikling er der flere ting du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du finde ud af, hvor du henter din top- og bundlinje i dag. Og hvor samt hvordan du vil sikre eller øge din top- og bundlinje i morgen. Virksomheder, der udelader forretningsudvikling kan meget hurtigt se deres markedsandele tabt igen.

Forskellige strategier

Vælger du at fokusere på innovativ vækst betyder det, at din udviklings- og vækststrategi skal ske via din toplinie. Altså skal du finde frem til måder, hvorpå du kan øge omsætningen på nye/eksisterende produkter eller markeder. Enten ved selv at vokse organisk eller ved at tilkøbe. Måske er dine muligheder begrænsede for at lave så drastiske tiltag. Men blot en langt mere fokuseret indsats over for eksisterende kunder med eksisterende ydelser vil måske også være en kraftig forbedring.

Måske vælger du en udviklings- og vækststrategi, hvor du primært fokuserer på at øge din bundlinie. Det betyder, at du skal finde måder, hvorpå du kan øge din konkurrenceevne – f.eks. for at være mere solid, for at kunne håndtere en eventuel priskrig. Eller måske for selv at øge dine markedsandele og ryste konkurrenter af markedet ved at levere flottere ydelser til bedre priser. Du kan effektivisere og optimere i egen virksomhed, eller du kan vælge at outsource dele af din virksomhed.

Læs mere om forretningsudvikling her!

Få mere information om forretningsudvikling her:

Forretningsudvikling gavner dig, dine ansatte og hele dit firma

Du kan gøre en forskel med forretningsudvikling

Share

About the Author


Comments are closed.