Organisation (Foto: tawanike.com)

Organisation (Foto: tawanike.com)

De fleste danskere på arbejdsmarkedet har prøvet det – et arbejde, hvor man glæder sig til at møde og se sine kollegaer. Mange af os har også prøvet det omvendte – at arbejdet egentlig bare er træls og stressende. Til gengæld kan vi sjældent sætte præcise ord på, hvorfor arbejdsmiljøet bare er bedre nogle steder eller omvendt, hvorfor det bare er værre.

Mange tager på arbejde og føler sig usikre på deres chef og kollegaer. Er jeg god nok, og sætter mine kollegaer pris på mit arbejde? Et arbejdsmiljø med selvsikre, glade mennesker vil give ekstra energi og motivation, og det vil være en indbringende forretning. Oftest kan organisationsudvikling ikke lykkes uden ekstern hjælp, og derfor vil det være en god ide med en konsulent. Konsulenten vil ud over sin faglige erfaring kunne se arbejdspladsen oppefra.

Symptomerne på en haltende arbejdsplads er ineffektivitet, sygefravær, lavt energiniveau, manglende ansvarlighed, langsommelighed, grupperinger og lukkethed. Men der behøver ikke altid at være tydelige tegn. Folk har en tendens til at brænde inde med sin harme, og mange informationer når sjældent til chefens kontor.

Organisationsudvikling kræver vigtige overvejelser

At udvikle sin virksomhed kræver meget både af ledelse og ansatte. Folk skal være omstillingsparate, og der skal udvikles nogle fælles visioner, som folk kan samles om. Tag først kontakt til kollegaer og andre chefer, som muligvis har gjort sig erfaringer med organisationsudvikling. De har med garanti både gode og dårlige erfaringer og kan give dig nogle råd med på vejen.

Gør dig klart, hvad du ønsker for din virksomhed og tag kontakt til et konsulentfirma, som du har tillid til. Det er vigtigt, for konsulenten skal have et fuldendt indblik i virksomheden på alle niveauer. Udviklingen skal nemlig skræddersys til lige netop dit arbejdsmiljø, hvis det skal have en gavnende effekt.

Det er en god forretning!

Læs om organisationsudvikling her

Share

About the Author


Comments are closed.