Google Adwords (Kilde: Flickr.com)

Google Adwords (Kilde: Flickr.com)

Hvis du er ny indenfor online markedsføring, findes der nogle grundprincipper og begreber som lige skal på plads, før du kan kaste dig ud i en ny verden af klikrater, konverteringsrater og eCPM. Det er ikke raketvidenskab, men hvis du ikke orker at sætte dig grundigt ind i tingene, anbefales det at finde et webbureau med speciale i online markedsføring. Har du tiden og interessen i selv at køre dine kampagner, kan du få grundprincipperne på plads her.

Google Adwords og online bannere

Når vi taler om online markedsføring er den mest brugte og kendte kanal Google Adwords. Det er nemt og hurtigt at sætte en konto og en kampagne op, og man kan være synlig på Google på under 10 minutter. Det kræver blot et kreditkort og en hjemmeside.

Google Adwords er pull-marketing, altså man markedsfører sig overfor en målgruppe som aktivt søger efter noget, og man vælger selv sine søgeord. Des mere relevante desto bedre. Online bannere kender vi alle fra medier som eb.dk, jp.dk men også på store og små hjemmesider i form af Googles Display Network. Der findes enormt mange gode ressourcer, hvor man kan lære mere om Google Adwords og én af de mest anerkendte er PPChero.com.

Visninger, klik og CTR

Det første man lige skal have på plads er visninger og klik. Visninger er antallet af gange din online annonce er blevet vist og klik er antallet af gange der er blevet klikket på annoncen. Man arbejder typisk med en CTR, som står for Click-Through-Rate eller på dansk Klikrate, og den er værdi i procent beregnet således visninger/klik*100.

CTR giver en ide om hvor godt ens kampagner performer. Jo flere af dem som klikker på annoncen desto bedre, da budskabet dermed må være relevant for modtageren. Taler vi om Google Adwords, vil en acceptabel klikrate være 5% eller derover, mens klikraten på online bannere er væsentligt mindre, typisk mellem 0,5 og 1%.

Hvad er CPC og CPM
CPC står for Cost-Per-Click og betyder i al sin enkelthed, at man betaler for hvert klik, og altså ikke for visninger. Det er en meget målrettet form for betaling og passer økonomisk godt til mange virksomheder, da man i teorien kun betaler for relevante besøgende.

Den mest kendte form for CPC er Google Adwords. Alternativet til at betale pr. klik er at betale for visninger CPM, som står for Cost-Per-Impression, hvilket typisk er godt til branding og til at komme ud med brede budskaber. Det er den typiske måde at afregne almindelig bannerannoncering på medier, websites samt når man bruges Google Display Network.

Share

About the Author


Comments are closed.