Hold trådene samlet med en uddannelse i projektledelse (foto viauc.dk)

Sørg for at holde ledelsen opdateret med efteruddannelser (foto: se-institute.dk)

Der er forskel på ledelse i dag og tidligere. Det er ikke sådan, at ledelse er en statisk ting. Det udvikler sig præcis som alle andre ting. Tænk på markedet i dag sammenliget med tidligere. Tag for eksempel bare en almindelig købmandsbutik.

I gamle dage – ja, vi skal måske kun 30-40 år tilbage i tiden – der var der én købmand og måske et par ansatte. Hierarkiet var klart og tydeligt og reglerne var nogle købmanden satte. Siden da er der sket meget: Købmanden er næsten alle steder blevet til et supermarked; det er blevet meget større og personalet med. Derfor er der endda nogle steder brug for forskellige ansatte.

I dagens supermarkeder er der derfor også mange ledere og et noget større hierarki, end der var i gamle dage. Disse ledere skal have kompetencer til at lede. Det er vigtigt, at de får uddannelse i det og det er der mange muligheder for.

Købmand bliver til et supermaked-historien er bare en lille historie, der viser, hvordan ledelse har måtte udviklet sig til sådan som det er i dag.  Du kan læse mere om ledelse i dag og de forskellige muligheder, der er for efteruddannelse i afsnittet nedenfor.

Bliv uddannet i moderne ledelse i dag

Det er nemt at tage efteruddannelse i dag. Engang krævede det, at du tog fri fra arbejde, satte mange penge og meget tid af. Sådan er det ikke længere. Du kan nemt tage en efteruddannelse, mens du arbejder.

Du kan faktisk som leder i en stor virksomhed tage en efteruddannelse, der er skræddersyet til dig, således du kan passe dit job. De fleste virksomheder vil desuden gerne betale, for lederuddannelse, da det betyder meget for en virksomhed at have en god ledelse.

Du kan tage kurser mange steder. Et godt sted er Scandinavian Executive Institute. Du kan læse mere om deres uddannelser her 

Se mere uddannelse i ledelse her:

EBA er en langtidsholdbar efteruddannelse

business administration er generel virksomhedsledelse

Share

About the Author


Comments are closed.