Uddannelse i projektledelse giver dig et forspring (foto viauc.dk)

Uddannelse i projektledelse giver dig et forspring (foto viauc.dk)

Fra de allermindste projekter til de helt store, kan der være behov for lidt ekstra kompetencer. Det er ikke sådan lige at skulle jonglere med et hav af bolde luften på samme tid. Det kræver ganske enkelt at man har lært hvordan sådanne udfordringer skal håndteres. Ikke nok med at man bliver dygtigere som projektleder, ved at tage de rette kurser. Der er også en god portion sandsynlighed for, at man får mere selvsikkerhed i sin rolle som leder. Det er noget der smitter af på andre, som kan føle sig mere trygge.

En stor del af at være projektleder, er at kunne overbevise andre om hvilken rækkefølge tingene skal gøres rigtigt i. Som projektleder er man i den ugunstige situation, at men i bund og grund ikke kommer til at udføre meget af det hårde arbejde selv, samtidig med at man ender med ansvaret til sidst. Det forhold kan for nogen være ret svært at forstå, da det kan virke en anelse ulogisk at det ikke er dem der udfører enkeltdelene i det samlede projekt, som er ansvarlige, men sådan er det nu engang ikke.

Projektledelse går ud på, at kunne administrere et hav af forskellige aktører på samme tid. For eksempelvis at et stort event kan lykkes til UG med kryds og slange, så er man nødt til at have fuld kontrol over alle detaljer. Det giver sig selv, at ingen person er i stand til at håndtere alle oplysninger, hvorfor det er projektlederens fornemmeste rolle, at vælge de helt rette, til at have ansvar for afdelinger af det samlede projekt.

Tag et kursus i projektledelse og oplev forskellen

I meget store projekter, skal der laves nogle alvorlige beslutninger, som kan ende med at få meget vidtrækkende konsekvenser for resten af processen. At kunne overbevise de involverede i et projekt, om at netop dén ene beslutning frem for en anden er værd at tage, er afgørende for at kunne holde momentum i projektet. Så snart der sås tvivl om ledelsens kompetencer kan man være kørt af sporet. Med de rette redskaber kan man som projektleder sørge for at det ikke sker.

Find et kursus i projektledelse som passer dig, på www.via.dk

Find andre relevante kurser her:

Få mere ud af hverdagen med et kursus i ledelse udvikling

Få flere interessante og gode kompetencer med et Amu kursus

 

Share

Category: Ledelse, Uddannelse

About the Author


Comments are closed.